RAKKAUDESTA LAJIIN

''Pilkkipajan unelma elää siellä missä pilkkikausi on pitkä, kesä menee heleästi heilahtaen ohi ja edellisten jäiden murennuttua onkin pian edessä jo syksyn kipakat pakkaset kirkkaine teräsjäineen. Joka ilta saa pilkkirepun pakkailla seuraavan päivän koitoksiin, yön pyöriä sängyssä jännityksestä levottomana ja aamulla herätä hyvissä ajoin ennen kellonlyömää keittämään lämmikettä termokseen ja aloittaa matka kohti uusia kalavesiä. Töihin herääminen aamulla on kaukainen muisto vaan hetkinä kun pilkkipäivä koittaa, muut asiat jäävät kauas taakse onhan kalastus elämän tärkein suola!! Järvet peittää tasaisen paksu jääkansi ja potkukelkka luistaa lähes lumettomalla jäällä kuin ajatus. Pakki, kaira, eväsreppu, kaikki kulkevat kelkassa omilla paikoillaan satojen pilkkipäivien muodostaman rutiinin tuottamalla kokemuksella. Mielessä polttelee siellä jossain keskellä selkää sijaitseva paikka missä hirmuisat ahvenparvet uivat ihan jääkannen alla ja ovat valmiina iskemään kiinni heti pilkin pudottua. Ajatuksissa jo tuntee kuinka siimat kiristyvät, taas saa kelkka lisää vauhtia että matka joutuu... Kaira puree jäätä terävästi ja taas uusi päivä alkaa keskellä jäälakeuden rauhaa''

Tätä on pilkkipaja ja se kertoo kaiken rakkaudestamme lajiin!

Se suuri...

Jokaisen pilkkijän haave siitä suuresta ajaa kalaan lähtöön tämän tästä, oli keli mikä olin pyyntiin on päästävä, jos vaikka tänään tärppäisi!! Kun se parempi tärppi koittaa tunne on mahtava eikä unohdu ihan heti...

NAPPULA

Kauan kysytty pikkumallimme on valmis myyntiin, pitkän testauksen ja viilauksen jälkeen pilkki tuottaa komeaa tulosta ja suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan omilla vesillä. Tässä kilo komeasti rikki itse tekijän käsissä!

METSÄLAMMILLA

Kevään viimeisiä pilkkiretkiä erämaalammella, lumet ovat jo sulaneet ja rannatkin paikoitellen auki. Kevään auringon lämmössä eväiden jälkeen pienet unet maittavat...

ENSIJÄILLÄ

Syysjäillä kun jäätä löytyy jo noin 10cm, alkaa kalat syödä mukavasti ja saalista kertyä. Tämän kuvan oton hetkellä talvi oli jo tulossa kovaa kyytiä mutta kelit heittikin plussalle ja lumet suli, kirkas jää jäi pilkkijälle.

MADEPILKILLÄ

Sydäntalven madepilkkiretkellä, pakkasta lähemmäs 30 astetta ja kirkas tähtitaivas.

KUHANPILKINTÄ

Kuhanpilkintä keväisin on mukavaa vaihtelua, ajoittain syöntipäivän sattuessa voi saalistakin kertyä mukavasti. Parhaimmillaan kun lumet on jäiltä lähteneet ja jäätkin jo pehmenee kannattaa olla asialla.

KUHA

Kuhankalastus avovesikaudella on mukavaa puuhaa jossa aika kuluu kesällä, niin uistellen kuin jigaten. Lievittää vähän tuskaa ja saa ajatuksia muualle uutta pilkkikautta odotellessa. Herkullinen ruokakala ahvenen ohella joka ei ruokapöydissä kauaa vanhene yleensä.


METSÄSTYS

Pilkkipajalla myös metsästetään, tässä valmistaudutaan kyyhkyspassiin lbu. Sisun kanssa. Metsästys, maaanpuolustus ja reserviläisammunta on myös osa meitä ja tärkeitä asioita.

AHVENEN PILKINTÄ

Ahvenen pilkintä on kuitenkin se tärkein juttu ollut aina. Nykyinen harrastus on kääntynyt kalastuksen sijaan enemmän pajatoiminnan puoleen joten jokainen kalakuva ja muu tervehdys kalavesiltä lämmittää mieltä erityisesti, kun ei aina elämän muilta kiireiltä kalaan pääse kuin ennen. Jokainen pilkkipajan tuotteilla kilon rajan ylittävän ahvenen pilkkivä henkilö palkitaan, joten ole kuvan kera yhteydessä kun näin pääsee tapahtumaan!